Omgeving

Omgeving

Klein Florida aan de Costa Blanca

Het vijfsterren golfresort Sierra Cortina, waarin onze vakantiehuizen gelegen zijn, is één van de aantrekkelijkste resorts aan de Costa Blanca. Sierra Cortina bestaat uit verschillende luxe villa’s, townhouses, appartementen en geschakelde villa’s. Deze woningen vormen samen kleine dorpjes met ieder een eigen karakter en met de charme die u alleen in het Middellandse Zeegebied terug ziet. Het resort bevindt zich in Finestrat en is prachtig gelegen tussen de zee en het gebergte (de Sierra Cortina). De toegang naar het resort loopt langs brede boulevards met prachtige fonteinen. De urbanisatie is uitstekend verbonden met het wegennet dankzij een directe verbinding met de snelweg A7 (Alicante,Valencia). Het resort ligt op slechts 30 minuten van de internationale luchthaven van El Altet in Alicante. Naast de nabij gelegen faciliteiten, waaronder twee 18-holes golfbanen en diverse themaparken, beschikt het resort Sierra Cortina over een eigen 18 holes golfbaan, social-club met retaurant, overdekt zwembad met diverse spa-mogelijkheden, fitnesscentrum, paddle- en tennisbanen. In het nabij gelegen dorp Finestrat kunt u verder faciliteiten vinden zoals verschillende supermarkten, winkelcentra, bioscopen en kledingwinkels.

Het klimaat; heerlijk en heilzaam

Natuurlijk weet u dat het klimaat in Spanje een stuk milder is dan in Nederland. Maar wat u misschien nog niet wist is dat de wereld gezondheidsorganisatie (de W.H.O. onderdeel van de V.N.) het klimaat aan de Costa Blanca betitelt als het meest gezonde van Europa. Het droge klimaat kent 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde wintertemperatuur van 18,7 graden. Bovendien is Sierra Cortina gelegen nabij de metropool en badplaats Benidorm. Benidorm staat bekend als een van de warmste badplaatsen van Europa (altijd een paar graden warmer dan andere plaatsen aan de Costa Blanca). Dat komt door de beschutte ligging van de omgeving ten opzichte van het gebergte. Het Levantestrand in Benidorm, dat de grootste toeloop van badgasten kent, strekt zich uit over twee kilometer. Het Ponientestrand is breder en rustiger en heeft met haar volwassen palmenparken wat meer grandeur en strekt zich uit van het oude stadscentrum tot aan Cala de Finestrat. Het strand van Cala de Finestrat is op slechts 5 minuten rijden van onze vakantiehuizen gelegen.

Het gehele jaar genieten van het heerlijke weer aan de Costa Blanca
Gemiddelde temperaturen in de omgeving van onze woningen:

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December

17 C
18 C
20 C
21 C
24 C
28 C
31 C
32 C
31 C
24 C
20 C
17 C

Kinderen

 

Kinderen zijn van harte welkom. In beide vakantiehuizen staan een kinderbed en een kinderstoel. Ook aan spelletjes en speelgoed voor op het strand is gedacht. In de DVD-speler kunt u de door u meegebrachte kinderfilms afspelen. De muziekinstallatie bevat een usb-aansluiting. Daarnaast kan er via de WiFi goed worden gestreamd zodat internetradio kan worden gebruikt.

Het gezamenlijke zwembad heeft een ondiep kindergedeelte. Ideaal is dat u vanaf ons terras de kinderen in het zwembad in de gaten kunt houden!
Daarnaast kunnen de kinderen niet zomaar vanuit onze tuin het zwembad in lopen.
De vele attractieparken in de buurt van onze vakantiehuizen maken het een perfecte bestemming voor groot en klein.

Golf

Er zijn vele mogelijkheden nabij onze woningen om te golfen voor beginners en gevorderden. Het resort Sierra Cortina beschikt over een eigen 18 holes golfbaan, die een paar honderd meter van onze woningen ligt. Er kunnen ook golfsets gehuurd worden. Zie ook www.sierracortinaresort.com.

Vlakbij op circa 2 km afstand liggen twee prachtige 18-holes golfbanen.
Villaitana Levante is een 18-holes championship course en geheel in Amerikaanse stijl ontworpen door golflegende Jack Nicklaus. Met zijn brede lanen, prachtige greens en een totale lengte van 6.576 meter geniet u bij elke stap die u zet van het schitterende uitzicht over de Middellandse Zee en de Sierra Cortina.
Omdat de golfbaan geen onderdeel uitmaakt van de stedelijke ontwikkeling of ten prooi is gevallen aan projectontwikkelaars, kunt u er volop genieten van de natuurlijke omgeving. Waar u ook staat, waar u ook kijkt, het is één ononderbroken uitzicht over de Middellandse Zee en de bergen.
Golflegende Jack Nicklaus heeft het natuurlijke landschap van de tweede baan van Villaitana weten om te toveren tot een verbluffende 18 holes (par 62) baan, met een totale lengte van 3.674 meter. Villaitana Poniente is in zijn geheel opgenomen in de afdaling van de vallei met zijn dennenbomen. En net als op de eerste baan van Villaitana, â Levanteâ, wordt u getrakteerd op schitterende vergezichten op de Middellandse Zee en de bergen. Hoewel dit een relatief korte baan is, is de opwinding er niet minder om. Het ontwerp van deze baan zorgt ervoor dat alle spelers volop kunnen genieten van een unieke golfervaring, ongeacht hun handicap. Villaitana Poniente vereist een goede beheersing van de korte ijzers en is zeer veeleisend voor de speler met een lage handicap, hoewel alle holes voldoende alternatieven biedt voor de spelers met een gemiddelde en een hoge handicap.

 

 

In Benidorm (Poniente) is er nog een 9 holes golfbaan (4 km) genaamd Las Rejas. Daarnaast zijn er in directe omgeving nog vele prachtige golfbanen.

Terra Mitica

 

Terra Mitica is een magnifiek thematisch attractiepark aan de Spaanse Costa Blanca gelegen op nog geen 2 km van onze vakantiehuizen. Terra Mítica biedt al zijn attracties aan rond één thema: de geschiedenis van de landen rondom de Middellandse Zee. Bij de bouw van het park is men heel trouw gebleven aan dit onderwerp en alle attracties en zones (Griekenland, Egypte, Rome, Iberia en De Eilanden) zijn tot in het kleinste detail gewijd aan deze streek. Terra Mítica staat vol met prachtig nagebouwde tempels, piramides en theaters. Ook de attracties uit de begintijd van het park ademen die sfeer uit. De interactieve darkride El Laberinto del Minotauro behoort tot de mooiste van Europa en op het Romeinse Colosseum-theater is niet bezuinigd. Topper in het park is de houten achtbaan Magnus Colossus deze is indrukwekkend tegen een bergwand aangebouwd. Verder zijn er kletsnatte waterattracties, spannende thrillrides en sfeervolle dark rides. Ook voor kinderen heeft Terra Mitica heel wat te bieden. Liefhebbers van shows kunnen eveneens genieten van uniek entertainment. Kortom, in Terra Mitica vindt iedereen wel iets naar zijn zin.

Let op: er zijn veel kortingsmogelijkheden voor de toegang tot Terra Mitica, maar ook voor andere parken zoals Terra Natura, AquaNatura en Mundomar. Wij kunnen u hierover informeren. ( Links )

 

Reacties zijn gesloten.